Привет!

Добре дошли на страницата на Нови леви перспективи!

С този проект целим да предложим нови критически погледи върху заобикалящата ни действителност, предоставяйки съответните инструменти, нужни за осмислянето и ориентацията пред гражданския активизъм в България. За да разберете повече за това какъв точно поглед се опитваме да предоставим прочетете нашия манифест, в който обстойно заявяваме нашите позиции.

Организираме серия семинари/лекции с активисти и критически ангажирани интелектуалци от България и останалия свят. Те ще се случват в Социален център “Хаспел“. Ще засегнат темите свързани с новите социални неравенства след 1989 г. в рамките на глобализирания неолиберален капитализъм. Може да следите нашата програма тук.

Тази година, освен серията семинари в Социален център “Хаспел“, ние организираме и два филмови фестивала в Перник и Благоевград на тема “Трудът и глобализацията”, чието първо издание се състоя през 2011 година. Тази година фестивалът ще се проведе първо в Перник през месец юни и в Благоевград през юли.

През месец ноември ще се състои и петдневният София Куиър Форум. Форумът е културно събитие, което цели да повиши видимостта на ЛГБТ хората в България, да популяризира свързаното с тях изкуство, да даде платформа за теми като социални/джендър идентичности в капиталистически условия. Чрез този фестивал ще се опитаме да подкрепим изкуствата и социалните дейности, засягащи сексуалността и социалните и политически идентичности, със специфичен интерес към куиър културата.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фондация Rosa Luxemburg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s